Butiken öppnar på Hyppeln igen!

Nu kommande torsdag 30 maj kl 1400, Kristi himmelsfärds dag, öppnar butiken på Hyppeln! Linda är den som ställt sig bakom rodret med att gå in som handlare och fått i gång både café & livsmedelsbutik i en och samma lokal. Välkomna! – hälsar Linda.

Linda Samuelsson, handlare för Hyppelns Affär & Cafe

Hyppeln Affär & Café blir namnet, där Linda Samuelsson står som handlare och eldsjälen bakom butiken. Med sig på laget har hon Eivor, en av butikens tidigare handlare som alltid ställer upp för att ön ska ha en butik. Dessutom kommer ni att möta några av öns ungdomar som jobbar extra när det behövs.

Butiken kommer att ha öppet följande öppettider:

30 maj – Midsommar
  • Lördagar 9 – 19 
  • Söndagar 9 – 14
  • Vardagar 14 – 19
Midsommar – 1 september
  • Lördagar 9 – 19 
  • Söndagar 9 – 14 
  • Vardagar 9 – 19, lunchstängt 12 – 14     

Följ Hyppelns Affär & Cafe sin egen Facebook sida för nyheter och annan information från butiken.

Livsmedelsbutik med lite av varje

Varuurvalet har blivit större än planerat, och vi har lite av varje, säger Linda. Här ska det finnas varor för både gästhamnsgäster, sommarboende, dagsturister så väl som öns invånare, säger hon vidare.

Det blir nybakade frallor kl 09 och förhoppningsvis inför sommaren har vi fått till avtal om leverans av färsk fisk och nybakade kakor och bröd från lokala tillverkare. Det blir bra!

En egen caféhörna

En egen caféhörna är skapad där man fram mot midsommar kan njuta en kopp kaffe, kakor och bullar, – och inte minst kulglass! Det blir kul! Efter midsommar är planen att vara klara med ombyggnaden i ”bakrummet” så vi kan tillverka sallader och baguetter och servera dessa i caféet, eller om du väljer – ta med på utflykt till stranden.

Leksaker, blommor & presenter

Vi bor på en ö och det borde finnas lite av varje att få tag i, så att man slipper att ta färjan tillbaks till de andra öarna. Och så är det roligt med lite annat en bara livsmedel, säger Linda. I butiken hittar du nu både leksaker, blommor, kläder och presentartiklar. Kanske du har glömt din solhatt, eller att lilltjejen är uttråkad och är sugen på en vattenpistol? Jag fixar, säger Linda.

InfoPoint

Butiken kommer vara en av Öckerö kommuns InfoPoints där du kan få information om de olika besöksmål och aktiviteter som finns i Göteborgs skärgård och Göteborgsregionen generellt.

Kolla gärna in Visit Öckerö hemsida för information på nätet.

Leverans av ICA kassar & postpaket

ICA kassar fortsätter att kunna hämtas i butiken. Det samma blir det med postens tjänster, förutom att nu kan du hämta och lämna paket inom hela butikens öppettider.

Linda

Linda, som ursprunglig är från Borås, är en ”allt-möjlig-kvinna” som flyttade till Hyppeln för 4 år sen. När handlaren som det var gjort avtal med för sommaren 2019 inte kunna starta upp butiken som planerat, var det snabba tag som gällde och Linda tog ansvaret. Det behöver finnas en affär på ön, och jag vet att jag kan lösa det, säger hon. Med flera företag bakom sig och utbildning inom räkenskap, var det kort väg för henne att gå in och ta över rodret för butiken på ön. 

Och vad säger framtiden? Vi tar en sak i taget. Först denna sommaren och så ser vi hur det går. Det är inte omöjligt att jag är kvar nästa sommar också, säger Linda.