Sophia och Mats har satt ny kurs

I våras flyttade dalmasen och företagaren Mats Eriksson bopålarna från Borlänge i Dalarna till den svenska västkusten och Hyppelns östsida. Men nu har han och hans fru Sophia Nybell satt kurs mot det riktigt stora äventyret.

19 augusti 2020 tog de emot sina första gäster på S/Y Blue Magic och kastade loss i Malaga med riktning mot Ceuta, den spanska enklaven i Afrika, ut genom Gibraltarsundet mot Cádiz, Faro, Lagos och vidare till Cascais utanför Lissabon.

Sophia har en lång bakgrund på sommarparadiset Hyppeln. När hon lockade med sig Mats till ”pärlan längst ut i väster” var det också för att etablera en ny bas för att genomföra en riktigt stor livsstilsförändring och ett gemensamt drömprojekt.

Både Mats och Sophia är rutinerade seglare. Så dalmas han är har Mats livslång erfarenhet av segling under krävande förhållande på de stora haven.

Tillsammans med ett annat par köpte de den klassiska havsseglaren Blue Magic – en ketchriggad Swan 65 byggd 1989. Planen som nu genomförs är att segla charter med gäster som är ute efter en seglingsupplevelse utöver det vanliga.

Blue Magic tar sex passagerare. Tidigare ägaren finansmannen Marcus Wallenberg hade hållit båten i toppskick, och den är klassad och registrerad för oceansegling med betalande gäster.

– Hon har uppgraderats under åren. Att segla med Blue Magic är en upplevelse, hon är en härlig havsseglare. Fantastisk lätt att styra. Trots sina 35 ton går hon lätt genom vattnet, berättar Mats och Sophia.

Från Cascais går seglingen vidare till Teneriffa med stopp i Madeira på vägen.

– En spännande tur ut i Atlanten, hälsar Sophia från Blue Magic.

Kolla gärna filmen från en tidigare seglats här:

Mats och Sophias äventyr till havs kan följas på Instagram @sailbluemagic.

Fakta Blue Magic:

Swan 65 Ketch

Längd: 19,68 meter/65 fot

Maxbredd: 4,98 meter

Djupgående: 2,90 meter

Masthöjd: 27 meter och 14 meter

Byggnadsår: 1989

Segelarea: 293 kvadratmeter med gennaker och mesanstagsegel 660 kvadratmeter