Laståsna gör plats för barnen

”The Beast of burdon” eller, på ren svenska, ”Den röda laståsnan på Hyppeln”. Lita på att den världsberömda Hyppelnhumorn hittar ett bra namn på Hamnföreningens nya stadiga båtupptagningsvagn.

När Hamnföreningens styrelse fick chansen gick det snabbt. Jonas Holmström hittade annonsen på Blocket, och Gustav Samuelsson såg till att ro hem affären och fixa transporten. Med detta inköp kan Hyppelns hamn ta ett nytt utvecklingskliv som gör hamnområdet mer tillgängligt och välkomnande för sommarens gäster.

Det är något som ofta efterfrågas, särskilt om man ser behovet av att göra Hyppeln till ett mer barn- och familjevänligt besöksmål.

Med den nya stora båtvagnen kan upptagning och sjösättning göras i hamnens regi, utan att båtägarna har egna utrymmeskrävande kärror.

Det frigör attraktiv och användningsbar yta på gräsplanen vid Viga.

En del arbete återstår för att ta fram nya rutiner. Men Hamnstyrelsen har tagit beslut om att ta fram en handlingsplan för båtvagnar på hamnens mark.

– Målet är att inga vagnar ska stå på hamnens mark under sommarsäsongen. Det ökar trivseln både för bofasta och besökare på ön, säger Jan Borgman, ordförande i Hyppelns Fiskhamnsförening.