Skriv på för bättre turlista!

Nu har ö-råden för de tre öarna Hyppeln, Källö-Knippla och Rörö dragit igång en gemensam namninsamling för att sätta tryck i frågan om färjeförbindelserna.

Tillgängligheten till kommunens öar är inte bara en angelägenhet för befolkningen där.

Så som namninsamlingen är utformad vill ö-råden också visa den positiva kraften, engagemanget hos människorna och det värde som öarna tillför till hela Öckerös kommuns utveckling.

Om du delar uppfattningen kan du skriva på namninsamlingen här: https://www.skrivunder.com/tre_oars_overlevnad_skriv_pa_for_battre_turlista

Dela länken till ditt eget nätverk i sociala medier och använd gärna hashtagen #levandeskargård

Det är dags att se Hyppeln, Källö-Knippla och Rörö som en stor tillgång för Öckerö kommun – inte en belastning. Människorna, företagen och miljön är en unik attraktion. Småöarna präglar den levande skärgårdskommunen, stärker varumärket och bidrar stort till besöksnäringen.

Istället för att befolkningen minskar på öarna kan fler få möjlighet att flytta dit och njuta av den fantastiska livskvaliteten.

Men vi som bor på Nordöarna kan inte acceptera att bli satta på undantag, med allt sämre kommunikationer. Bättre färjeförbindelser ligger i hela kommunens intresse.