Nu vill Eva höja kooperativets mål

Det nya kooperativet på Hyppeln är på god väg att nå målet om 140 medlemmar. Men medlem nummer 1, Eva Karlsson, vill redan höja det till 200.

– Det tycker jag absolut vi bör klara, säger hon.

Eva Karlsson var snabbast, när kooperativet startade. Hon swishade in medlemsavgiften på 600 kronor först av alla. Därefter har 120 andra gjort precis samma sak.

På två veckor i april ökade medlemsantalet från 82 till 121.

Efter att Sveriges Radio besökt Hyppeln och direktsänt från kooperativets arbete med affärslokalen har intresset för att vara med tagit fart ännu mer.

Målet 140 medlemmar känns plötsligt lågt satt.

– Sommarboende och båtgäster kommer också vilja ansluta sig. Den här satsningen är lika viktig för dem som för oss som bor året runt, säger Eva Karlsson som är en av kooperativets många supportrar.

– Jag hoppas vi är 200 medlemmar snart. Det är viktigt såväl för mig som för båtgästerna och hela ön att det finns en affär och en samlingspunkt. Utan affär är ön död.

Du var snabbast, och knep en historisk förstaplats.

– Det är klart att jag var snabb. Jag tycker detta är så roligt.

Det är väl lite din natur att vara snabb också?

– Ja, lite så är det ju. Men jag har förstås vetat ett bra tag att detta var på gång. Jag behövde ingen betänketid. Det var mer en självklarhet att gå med.

Du är inte bara en stöttande medlem i kooperativet, du gör även andra insatser. Som att sponsra en pizzaugn, till exempel?

– Jag sponsrade pizzaugnen och har varit behjälplig med lite möbler och så. Men det har jag gjort vid sidan om för att jag tycker det är roligt. Jag ingår inte i själva arbetsgruppen.

Vad förväntar du dig av caféet och affären?

– Jag tror det kommer att vara en fantastisk samlingsplats. För båtgästerna, och för alla som kommer med husvagnar eller husbilar, blir det en möjlighet att handla men också ett komplement till restaurangen. Det har verkligen saknats.

Eva Karlsson ser också kooperativets funktion på Hyppeln när sommargäster och besökare dragit sig tillbaka.

– På vintern går ju alla i idé här ute. Kan man ordna aktiviteter då och då, är det väldigt värdefullt.

Det är enkelt att bli medlem i Hyppelns kooperativ. Scanna QR-koden med swish-appen i mobilen.

Insatsen på 600 kronor för privatpersoner kan swishas eller betalas till kooperativets bankgiro.

Swish: 123 347 58 03

Bankgiro:  5649 – 2606

Glöm inte att skriva ditt namn.