Kooperativet överträffade målet

Hyppelns nya kooperativ har redan överträffat målet om 140 medlemmar. Men medlem nummer 100 tror på mer.

– Gemenskapen är lika viktig som affären, säger Eva Adersjö.

Eva Karlsson blev medlem nummer 1. Och Eva Adersjö medlem 100. I mitten av maj har kooperativet som startar affär och café på Hyppeln passerat 150 medlemmar.

Vad har du för förväntningar på kooperativet Eva Adersjö?

 ­– Jag hoppas framförallt att detta ska bli en gemenskap för hypplarna, och för oss trogna sommar- och båtgäster. En samlingspunkt och en gemenskap framförallt. Sedan är det förstås mycket bra att man kan handla det nödvändigaste också.

– Att man samlas om att göra något tillsammans för ön tycker jag är väldigt roligt.

Vad tror du krävs för att det ska lyckas?

– Att man håller i, och att alla som engagerar sig nu orkar fortsätta göra det. Det behöver komma till folk som vill göra en insats, så att det inte blir för mycket för dem som engagerar sig mest. Det behöver vara många som går in och hjälper till lite då och då.

Tror du att det finns risk för att entusiasmen svalnar?

– Ibland, i nya projekt, blir det lite nyhetens behag. Alla går med, sedan tar man det lite mer för givet. Det är alltid en fara, men det hoppas jag verkligen inte händer här.

Hur gick dina tankar när du bestämde dig för att bli medlem?

– Jag funderade inte särskilt länge. Det är en jättebra idé som jag till hundra procent ville stödja.

– Vi har varit så mycket på Hyppeln. Vi kom hit med båt först och upptäckte Hyppeln. Vi trivdes väldigt bra. Sedan fick vi möjlighet till att sommarbo när vi gjorde oss av med segelbåten. Det är trots allt inte så mycket folk på ön. Vi som är där mycket och nyttjar ön får alla hjälpas åt.

Tror du att det blir ännu fler medlemmar?

– Det finns väl goda chanser till det när alla sommarboende kommer ut. De har kanske inte tänkt så mycket på det här ännu. Fortsätter man att slå ett slag för detta borde vi komma upp i 200.

Insatsen på 600 kronor för privatpersoner kan swishas eller betalas till kooperativets bankgiro.

Swish: 123 347 58 03

Bankgiro:  5649 – 2606

Glöm inte att skriva ditt namn.