Evas kluriga kuriosa Hyppelns nya attraktion

Har du provjugit i ljugarbänken för damer eller tagit en vådlig tur med Hyppelns ”taxi”? Då har du mött Eva Karlsson. Nu har kvinnan som kan förvandla en rostig cykel och ett stycke drivved till ett unikt sideboard öppnat loppis.

Med en hel del varor du aldrig sett förut.

– Allt bygger på återanvändning. Det går att skapa oväntade och roliga föremål med kreativa kombinationer, säger Eva.

I den lilla lokalen bredvid nya affären och caféet har Eva Karlsson ställt ut saker som kan intressera många av Hyppelns gäster. På Hökarbodens Loppis & Kuriosa finns en salig blandning av småknäppa men unika prydnadsföremål, handstöpta ljus, fina textilier, porslin och mycket mer.

Hit kan man gå bara för att bli road en stund. Eller för att fynda.

Behöver du en rostig verktygslåda i plåt som förvandlats till ett praktiskt och dekorativt barskåp? En paddel med hål i bladet som nu blivit en coronasäker shotbricka? En koffert som rest med Transantlantic från Göteborg till Kapstaden? Eller ett par trevliga hängslebyxor i smalrandig bomull?

Chansen är stor att du kommer att hitta det just här. På Hyppeln. Hos Eva. På öns nya lilla attraktion.

Men Eva hittar du inte här. Hon är fullt upptagen med att ordna bevattningssystemet hemma i trädgårdsodlingen. Eller med att skapa helt nya knäppa användningsområden för – låt säga – en dagbok med läderpärm och en liten ljusstake. Eller två porslinsfåglar och en gammal taklampa.

Men hon märker och blir glad när du handlar på hennes loppis. Allt bygger på självbetjäning. Du plockar åt dig vad du vill ha. Och betalar med swisch.

– Intresset verkar stort. Det plingar till i min mobil hela tiden, säger Eva hemma i trädgården.