Brrr så kallt – men så mysigt – på Hökeriets Julmarknad

Det var ett tufft jobb att sälja julgranar på Hyppelns julmarknad. I den isande hårda vinden och det gnistrande vackra vintervädret var det inte bara de frivilliga julgransförsäljarna som fick stelfrusna fingrar. Men Hökeriets eldsjälar värmde de många besökare med entusiasm, glädje och glögg.

Ute var det iskallt. I tältet fanns den varma glöggen. I HIK:s lotteri hägrade storvinsterna. Och inne i Hökeriet – Hyppelns affär och café – toppades julstämningen med levande ljus, godis, äggkaka och drottningsylt.

Hyppelns julmarknad blev en riktig succé, med många besökare.

Delikatesser, karamellstrutar, tunnbröd, senap och massor av julgodis. Kunderna strömmade till och försäljningen överträffade förväntningarna.

En mysig julmarknad blir förstås också en riktig samlingsplats. Och ett tillfälle till småprat över en rykande mugg glögg. Den sociala funktionen är ett av de syften kooperativet på Hyppeln har med sin satsning på en affär och café.

Hyppelns affär och cafe har begränsade öppettider efter den livliga sommarsäsongen. Men utbudet av livsmedel och dagligvaror håller tack vare de frivilliga krafterna högsta kvalitet. Och möjligheten att handla på hemmaplan kan förstås inte underskattas i ett levande skärgårdssamhälle som Hyppeln.

Julmarknaden blev också ett tillfälle för Hyppelns föreningar att informera om några av de lovande framtidsprojekt som nu börjar ta konkret form. En av de största satsningarna är ju den EU-finansierade nyöppningen av Fortet på Storevale.

Men det finns även många andra spännande idéer, som nu presenterades i gamla biblioteket. Det är idéer som skulle kunna genomföras och finansieras inom Västra Götalandsregionens projekt ”Hållbara platser”.

Ett av de mest angelägna projekten är kanske en ny kommunal lekplats i Viga, i direkt anslutning till gästhamnen. Det kan bli i form av ett sjörövarskepp.

Det finns också många andra idéer som kommer från Hyppelns boende. Till exempel fasta bänkar och småbord på badplatsen Sandtången, pingisbord i Viga och ljus längs slingan runt ön.

Några riktigt stora projekt diskuteras också. Vid fotbollsplanen finns långt utvecklade tankar om ett aktivitetscenter

Någonstans längs slingan, eller vid fotbollsplanen skulle ett utegym kunna bli verklighet.