Enklare nå toppen på Hyppeln

Den nya vägen upp till Fortet har gjort Hyppeln större. Göteborgsregionens vackraste skärgårdspromenad har fått ett spektakulärt tillskott.

Det har blivit enklare att nå toppen på Hyppeln. På Urban Bothéns drönarfilm kan du se den nya vägen som tar dig till öns högsta punkt – och samtidigt tar dig på en rundtur i Hyppelns tidigare mer otillgängliga terräng.

Det är en ny attraktion som förväntas dra många nya besökare till ön.

Vägen, som byggdes under hösten 2021, ingår i det EU-finansierade projektet att öppna upp den gamla mätstationen för kustartilleriets batteri på Björkö. Du kan läsa mer om projektet här. https://hyppeln.com/2021/04/23/eu-miljonen-avslojar-fortets-hemligheter

Fortet på toppen av berget Storvale ligger 44 meter över havet, vilket är den näst högsta punkten i Öckerö kommun. Belöningen för att gå upp för den ibland branta nya vägen är en spektakulär 360-graders panoramautsikt över Göteborgs norra skärgård.

Samtidigt pågår arbetet med att iordningställa den gamla militäranläggningens insida. Planen är att göra ett militärhistoriskt museum och återställa en del av inventarierna.