Oj, så det kan svänga i Församlingshemmet!

Han har spelat med Abba, stora delar av den svenska artisteliten och med internationella storheter. Nu kom han till Hyppeln och satte hela Församlingshemmet i gungning.

Johan Stengård är en av landets mest namnkunniga saxofonister. Han räknas som en av de främsta i Sverige på sitt instrument. Under sin långa karriär har han funnits med i många olika musikaliska sammanhang.

Mest känd är han kanske för sin medverkan på Abbas skivor och turnéer. Johan räknas som en av Abbas originalmusiker.

Men i Hyppelns fina lilla församlingshem visade han upp stora delar av hela sin musikaliska bredd.

Tillsammans med Ulf Esborn på piano bjöd han på allt från opera till, musikal, psalmer, visa, gospel och jazz. Det var vackra melodier, balsam för själen och medryckande solon. Plus några roligt berättade artistminnen och skrönor.

För det belönades han med stående ovationer av en publik som inte var liten – men ändå borde ha varit mycket större. Precis som Siv Claesson skriver på Facebook: ”Vilken härlig kväll i församlingshemmet, det finaste någonsin och så många som missade det.”

När Siv, med sitt stora musikintresse och långa erfarenhet, tycker att det var det finaste någonsin, kan vi vara säkra på att detta var en musikalisk upplevelse utöver det vanliga. Bättre recension kan inte Johan Stengård få.

Konserten var ett arrangemang i Öckerö församlings regi där även den skickliga violinisten Magnus Wassenius medverkade. Och det är bara att konstatera att församlingen lyckades bjuda på en enastående musikupplevelse i det lilla och nära formatet.

Konserten blev också ett bevis för den mångsidighet i upplevelser som Hyppeln erbjuder. Öns unika natur är förstås den största upplevelsen. Men människor förväntar sig kanske inte att också kunna gå på gratiskonsert med så hög musikalisk kvalitet på lilla Hyppeln.

Johan Stengårds musikaliska karriär innehåller samarbeten med stora internationella stjärnor som Michael Bolton, Celine Dion, Eartha Kitt, Nelson Riddle, Harry Belafonte, Lena Horne och många fler.

I Sverige har han kompat stjärnor som Tomas Ledin, Björn Skifs, Lil Lindfors och Monica Zetterlund.

Med sig på den här kyrkoturnén har han den mångsidige västsvenske musikern, körledaren, producenten med mera, Ulf Esborn, som med sin stora erfarenhet också visade att han behärskar alla musikstilar.

Ulf Esborn