”Hummern” har gjort debut

Hyppelns största röda Hummer har börjat sitt tunga jobb i hamnen. På 2022 års andra novemberdag gjordes första efterlängtade lyftet med den hydrauliska båtvagnen som köptes in för två år sedan.

Det var efter en namntävling på hemsidan hyppeln.com som den nya båtvagnen fick sitt namn – Hummern. Nu har den börjat sitt tunga gripande och upplyftande jobb på Hyppelns hamnplan.

När vagnen köptes in hösten 2020 var planen att skapa bättre rutiner och mer ordning och reda i hamnen – både sommar- och vintertid. Gamla slitna båtvagnar skulle ersättas med stöttor i metall och bockar i trä.

På så sätt kunde gräsytan frigöras längst in i hamnen bakom Viga. Istället för sommarförvaring av båtkärror skapades utrymme för en aktivitetsplats för barn.

Först behövde båtvagnen renoveras, med ny hydraulik, rostskydd och ommålning. Det har varit ett utdraget arbete som engagerat flera av hamnföreningens medlemmar.

Under höstens arbetsdagar i hamnen gjordes slutfördes renoveringsjobbet, och det blev dags att testa maskinen i skarpt läge.