Butikens fb-sida med senaste informationen.

Matkassar från Ica Nära Alexius Livs

Ica Nära Alexius Livs kommer nu prova på att börja leverera matkassar till Hyppeln en dag i veckan, fredagar. Alla andra dagar blir det leverans på färjan till avtalad dag och tidpunkt med kund, som Ica Alexius redan gjort sedan tidigare. Fraktkostnaden är som tidigare 70kr. 

Gå in på Ica Nära Alexius Livs sin nätbutik och ange ”Leverans Hyppelns Affärslokal” i meddelande till butiken när du går till kassan i nätbutiken.

Ange ”Leverans Hyppelns Affärslokal” i meddelande till butiken när du går till kassan i nätbutiken.

På fredagar ställs matkassarna in i kyl/frys/hyllor i mottagningsrummet i affären, ingång från lastbryggan. Ica Alexius ställer in kassarna i kyl/frys/hyllor och varje kund får ansvara för att hämta sin kasse. Matkassarna kommer inte tas emot av personal och kommer inte lämnas ut av personal.

Mottagningsrummet kommer hållas öppet för hämtning av matkassor från fredag kl 12.00 till lördag förmiddag (återkommer snart med exakt tidpunkt).

Kyl och frys stängs av via timer på lördag för att hålla nere strömkostnaden, så det är viktigt att matkassor hämtas innan lördag förmiddag.

Leveranserna packas primärt i matkassar i papper/plast för att få plats inne i kyl/frys/hyllor. Bananlådor tar tyvärr för mycket plats så därför ber Hyppelns Livsmedelsbutik AB att bananlådor undviks på fredagsleveranser.

Vi hoppas på att denna lösningen blir bra för alla och att vi på sikt kan utveckla om behovet finns. Ju mer drift- och personalkostnader vi kan hålla nere ju större blir utvecklingsmöjligheterna.

Vid frågor är ni välkomna att kontakta butiken@hyppeln.com 

Posten

Postens tjänster är de samma som förr med dessa öppettider:

  • Måndag 17.30 – 19.30
  • Onsdag 17.30 – 19.30
  • Fredag 17.30 – 19.30

Kommande nytt koncept på affären

Idéskiss på Hyppeln Lanthandel

I vintras har det arbetades med att ta fram ett nytt koncept på affärsverksamheten på ön. Hyppelns Livsmedelsbutik AB har fått som mandat att etablera en affär på ön som kan ge öns fastboende och säsongboende samt öns gäster ett serviceerbjudande året om i den form och koncept som efterfrågas samt hållbar för en långsiktig drift. 

Konceptet ”Nytt Servicepunkt: Hyppeln Lanthandel med livsmedelsbutik, café, bibliotek, postpaket och InfoPoint” är nu beskrivits klart, och ansökan om stöd för genomföring är skickad.  

Målet är att ha detta klart innan årsskiftet 2019/2020. 

Läs mer om det nya affärskonceptet här