Nytt i hamnen

Hyppeln har en aktiv hamnförening, med målsättningen att erbjuda gästfrihet, trivsel och en fin vistelse. Under senare år har hamnen utvecklats på många områden, med fler platser, nya bryggor, högre servicegrad och en miljö som blir mer trivsam för varje år.

Den öppna hamnmiljön, och den speciella känslan av frihet som infinner sig på Hyppeln, nämns ofta av hamnens gäster. De senaste åren har hamnföreningen också gjort flera stora satsningar för att höja nivån. Nya faciliteter har byggts, hamnplan har städats upp och hamnvärdar möter upp under högsäsongen.

Inför säsongen 2022 träffade hamnföreningen bland annat avtal med nya krögare i restaurangen Stora Oset. Bakom denna fina lilla skärgårdskrog byggdes 20 sjöbodar som också påverkade hamnmiljön på ett fint sätt.

Inför säsongen 2023 skapade Hyppelns samhällsförening en ny aktivitetsplats för barnen – i omedelbar anslutning till gästhamnen. Det är ett maritimt tema och på ett säkert avstånd från kajerna.

2023 infördes också ett nytt bokningssystem där det är möjligt att förboka och betala ställplats för husbilen. Här kan du också boka bastun.

Röda sjöbodar i hamnen

Mitt i gästhamnen finns Evas brygga, som med sitt femmeters hopptorn har utvecklats till en populär badplats dit både båtgäster och ö-bor söker sig. Här finns också hamnens bastutunna. På bryggan finns även en sötvattensdusch.

Eva brygga

Hamnföreningens medlemmar lägger varje år ner ett stort arbete på att förbereda för säsongen, och därefter för den kommande vintern. Det är arbetsdagar som också innehåller mycket gemenskap och fin samvaro.

Hamnföreningens medlemmar

Så här bokar du bastun

Hamnens fina bastutunna ligger vid Evas brygga. Du bokar och betalar den via vårt bokningssystem.

Tänk på att lämna bastun i samma skick som ni önskar att finna den.