Musik och konst

I en sjöbod i hamnen hittar du Galleri MåzArt, och i öns församlingshem kan du ofta njuta av högklassig musik.

Hyppeln är ingen stor ö, men det finns ändå plats för ett rikt kulturliv. I det lilla församlingshemmet mitt på ön arrangerar Öckerö församling både vanliga gudstjänster och högklassiga musikgudstjänster. Håll ett öga på kalendern här på Hyppelns hemsida.

Bilden nedan är från en konsert med den välkände saxofonisten Johan Stengård som har spelat med stora delar av den svenska musikeliten, bland annat Abba.

I församlingshemmet arrangeras även profana evenemang. Som när naturfotografen Patrik Eld från Lysekil föreläste och visade fina bilder från fågellivet i Bohuslän och Norge:

Missa inte Hyppelns eget konstgalleri. I en mysig sjöbod i hamnen hittar du akvareller av Leif Plasidius och unika smycken från Bea Lijic.

Galleri MåzArt är en verksamhet som sätter färg på Hyppelns hamn. Här finns två av öns konstnärer representerade. Leif Plasidius är åretruntboende på Hyppeln och Bea Lijic tillbringar sina somrar på ön.

Bea Lijics kollektion “Ruff” är designade med både kärlek och omtanke. Smyckena är handgjorda och materialet som använts är av aluminium och läder. I kollektionen finns det halsband, ringar och armband för herr, dam och även barn.

Det finns bara ett exemplar av varje, Beas motto är – det är inte bara du som är unik – utan även ditt smycke!

Leif Plasidius har i hela sitt vuxna liv jobbat med grafisk form och har haft akvarellmåleri som sitt stora intresse. Som åretruntare på Hyppeln har han upplevt havet i alla dess skiftningar. Därför har det blivit mycket stormande hav och klippor, men även blomstilleben samt bilder från Toscana och Kreta.

På sensommaren är det tradition att restaurangen Stora Oset bjuder in Blusambassadörerna för ett par kvällar. Då gungar hela ön, lika mycket som havet utanför.

Eller vad sägs om irländsk folkmusik i krogmyset när regnet piskar på en höstkväll. Det är sväng hämtat från ett hav och ett landskap som påminner om det du finner på Hyppeln.

Titta in hos Bea och Leif

Öppettiderna kan variera beroende på väder & vind men Bea och Leif kan alltid nås per telefon och öppnar när som helst vid önskemål.
Bea: 072-188 97 08, Leif: 070-386 08 52.

Varmt välkomna att titta in hälsar Bea och Leif.