Barnens ö

Krabbrace i Viga, drakflygning på Gamla fotbollsplanen, korvgrillning på Sandtången och klättring i höga berg. Det finns spännande sysselsättning för alla barn.

Sandstranden, med bryggan och det långgrunda badet, är en favorit som lockar många barnfamiljer till Hyppeln sommartid. Men det finns många andra utomhussaker att hitta på.

Bästa krabbfisket

Från bryggan på badplatsen Sandtången och bryggan i småbåtshamnen Viga. När krabborna är fångade släpps de lösa i racingbanan längst in i Viga. Där får de tävla om vem som först kommer tillbaka till friheten. Vadslagning är inte tillåten.

Gungor

Bakom fotbollsplanen finns den kommunala lekplatsen, med gungor, rutchkana och sandlåda. Utanför affären Hökeriet finns också lekredskap.

Bollspel

HIK:s stora fotbollsplan är en fin lekyta (när planen inte är uthyrd). Här går det bra att kicka boll, ordna springtävling och spela brännboll eller kubb. Redskap som alla får använda ligger i den nybyggda lådan vid planen/caféet.

Hopptorn

Vid Evas brygga i gästhamnen finns hopptorn på olika höjder. För de modigaste rekommenderas 5-meterstornet.

Bergsklättring

Det finns inga bättre lekredskap än de som naturen själv står för. Klipporna, bergen och utsikterna erbjuder spännande utflyktsmål. Ta med bullar och saft.

Grillning

På Sandtången och vid slingan runt ön finns kolgrillar som alla kan använda. Var försiktig med eld och glöd.

Gå till sjöss och studsa loss

I lilla hamnen, Viga, finns familjernas nya aktivitetsplats. Här går det att segla ut på de sju haven i en fin träbåt, hoppas studsmatta och mycket mer.

Fynda ädelstenar

Stranden är en fyndplats för skimrande ädelstenar (?), vackra snäckor, fossiler och drivved från de sju haven. Men dem kan du skapa ett konstverk som sätter fantasin i rörelse.

Vinterlek

Klimatet är lite mildare i skärgården än på fastlandet. Men när kylan och snön gästar ön blir backen från Vattentornet en perfekt pulkapist – och gästhamnen fryser till en fin skridskobana.

Midsommardans

Midsommar på Hyppeln arrangeras av HIK. Då åker barnen traktorsläp, klär stången, dansar runt den och sjunger. Det finns också lotterier, servering och tävlingar.

Flyga drake

När vinden tar i är Gamla fotbollsplanen på öns västsida en perfekt yta för att få drakarna att lyfta.

Plocka björnbär

Mums så gott! Björnbärsnåren längs slingan bär rikligt med bär. Tips: ta avstickaren upp mot Fortet om du vill hitta riktig stora och goda.

Fiska

Klipporna på västsidan erbjuder många möjligheter till spöfiske. Men var försiktig. Havet är vilt och oberäkneligt.

Gör en blomsafari eller fågelspaning

Ön är känd för sin stora artrikedom av växter och fåglar. Här finns mycket spännande att upptäcka för både vuxna och barn. Läs mer under vinjetten Naturen.