Sand, hopptorn eller klippor – bara att välja

Solen lyser ofta på Hyppeln när molnen ligger täta över fastlandet. Då är en av Göteborgs skärgårds finaste sandstränder väldigt uppskattad. Men det finns även många andra möjligheter till sol, bad och andra lite häftigare aktiviteter på vattnet.

Stranden

Om du följer vägen och stigen norrut från gästhamnen och färjeläget kommer du till Hyppelns fina sandstrand. Det är en fin badplats som är särskilt uppskattad av barnfamiljer. Öckerö kommun sköter bryggan och stranden. Här finns det också toaletter. Varma dagar i juli är det många familjer som hittar hit. Men har du möjlighet kan du passa på och njuta helt ensam när andra är på jobbet.

Aktuell vattentemperatur hittar du här.

Observera att det inte är tillåtet att lägga till med båt på badplatsen, och att det råder hundförbud 1 maj till 30 september.

Det är inte heller tillåtet att campa inom badplatsens område, eller att göra upp eld.

Eva Brygga

Vid hamnen finns Evas brygga med det spännande hopptornet. Vågar du kasta dig ut från fem meter? Här finns det även en bastu som går att hyra. Du kan läsa mer om bastun här. Mitt i gästhamnen finns också en badstege – mycket väl lämpad för morgondoppet.

Klipporna i väster

När vindarna tillåter och havet visar sin vänligaste sida går det att hitta fantastiska badklippor på öns västsida. Men då gäller det förstås att vara försiktig och försäkra sig om att det går lika lätt att komma upp ur vattnet – som att hoppa i.

Är du också en vinterbadare?

Sälta, klarhet och kyla kan göra underverk för knoppen. På Hyppeln kan du se människor med badmössa året runt.