Hyppeln siktar på guldmedalj i insamlingen

Öckerös företagare tar fastighetsprofilen Roger Akelius till hjälp för att återta kommunens förstaplats i insamlingen till Världens Barn. Och Hyppeln tänker även i år ligga i topp för hela Sveriges insamling.

Första veckan i oktober slutspurtar Hyppeln i Radiohjälpens insamling Världens Barn. Runt om i Öckerö kommun pågår redan nu en kraftsamling för att toppa resultatet från 2022. Då hamnade kommunen på en tredjeplats i riket. Hyppeln har en tradition av att ligga i topp i insamlingen.

Så här ser planeringen ut på Hyppeln:  

Lördag 7 oktober klockan 15 är det kaffe med dopp och lotterier i Församlingshemmet.

– Skänkta gåvor, som hembakat, sylt, saft, svamp eller varför inte några kokta humrar, att lotta eller auktionera ut mottages tacksamt. Ju mer lotter med fina vinster som säljs, desto mer pengar kan Hyppeln bidra med, säger Församlingshemmets ordförande Ewa Olofsson.

Hyppeln och de övriga öarna i kommunen kommer även i år att ha ett digitalt lotteri där betalningen sker via en QR kod som är unik för varje ö. På så sätt går det att se hur mycket Hyppeln säljer för.

Första pris är en pläd, andra pris är sex handdukar och som tredje pris vinner man en barnfilt och en snuttefilt.

Priserna är skänkta av Eklunds.

Precis som tidigare år kommer öns fina ungdomar, och deras föräldrar, att gå runt med insamlingsbössor fram till 7 oktober. Om det inte finns kontanter hemma går det bra att swisha till Hyppelns QR-kod.

– För er som inte kan komma till Församlingshemmet 7 oktober, finns det även bössor, lotter med mera i affären, säger Ewa Olofsson. 

Största kampanjen

Världens Barn är Radiohjälpens största kampanj, och riksinsamlingen för Världens Barn genomförs i samarbete med fjorton svenska biståndsorganisationer med verksamhet i ett stort antal länder i världen.

Insamlingens stöttas av flera program i Sveriges Radio och Sveriges Television. Finalen på insamlingen är SVT:s direktsända gala med artister och publik på lördagskvällen, ”Tillsammans för Världens Barn”. Fredrik Önnevall och Farah Abadi är programledare.

Då siktar förstås Hyppeln och Öckerö kommun på särskild uppmärksamhet för en framgångsrik insamling.

Akelius utmanar företagare

Men var kommer Roger Akelius in i bilden? Jo, den välkände finans- och fastighetsprofilen, som varje år tillbringar några sommarveckor på Hönö, har vänt sig till Öckerö Företag med en utmaning till kommunens företagare.

– Skänker de en halv miljon dubblar jag till en miljon. Det räcker till en skola för 200 barn, säger han.

Roger Akelius tänker inte bara förmå företagarna från Öckerö att lätta på plånboken. Han lovar också berätta för dem hur de ska göra för att fylla på den ännu mer.

Denna del av insamlingen görs som en middag på Nimbus 25 september där alla som vill medverka skänker 5 000 kronor till insamlingen – och Roger Akelius bidrar med lika mycket för varje deltagare.

Under middagen lovar Roger Akelius att på ett underhållande sätt dela med sig av erfarenheter som han samlat på sig under ett långt liv som en av landets mest framgångsrika förmögenhetsbyggare. Han lovar tipsa om allt från hur man ska räkna på långsiktiga investeringar till hur man utvecklar företag.