Solen lyser ofta på Hyppeln när molnen ligger täta över fastlandet. Då är en av Göteborgs skärgårds finaste sandstränder väldigt uppskattad. Men det finns även många andra möjligheter till sol, bad och andra lite häftigare aktiviteter på vattnet.

Evas brygga

Vid hamnen finns Evas brygga med det spännande hopptornet. Här finns det även en bastu som går att hyra. Du kan läsa mer om bastun här.

Sandtångens badplats

Om du följer vägen och stigen norrut från gästhamnen och färjeläget kommer du till Hyppelns fina sandstrand. Det är en lugn och fin badplats som är särskilt uppskattad av barnfamiljer. Öckerö kommun sköter bryggan och stranden. Här finns det också toaletter.

Vattentemperatur och vattenkvalitet

Se aktuell vattentemperatur, vattenkvalitet och annan nyttig information om Sandtången badplats från från Havs- och vattenmyndigheten.
Vattentemperatur och vattenkvalitet Sandtången

Om badplatsen

badplats_sandtången

 1) Toalett (TC)
Inom badplatsområdet gäller:
  • hundförbud 1 maj – 30 sept
  • campingförbud
  • eldningsförbud (ej grillplats)
  • allemansrätten

Klipporna i väster

När vindarna tillåter och havet visar sin vänligaste sida går det att hitta fantastiska badklippor på öns västsida. Men då gäller det förstås att vara försiktig och försäkra sig om att det går lika lätt att komma upp ur vattnet – som att hoppa i.

Toppbild: © Isabel Bjurmalm