Har du rum för fler i bostadsbristen?

Nu ska Hyppeln finkammas på lediga bostäder. Det gäller både rum och stugor för tillfälliga besökare, och bostäder för människor som vill bo kvar eller flytta till ön.

Bostäder är som bekant en bristvara på Hyppeln. Särskilt hyresbostäder.

Inom ramen för det VGR-finansierade platsutvecklingsprojektet pågår nu en inventering av vad som står tomt – men som skulle kunna hyras ut.

Det kan vara hus, lägenheter eller rum som står oanvända en stor del av året. Eller bara uthyrningsrum som är tillgängliga under sommaren.

Avsikten är både att göra det möjligt att bo på Hyppeln, utan att behöva köpa ett hus eller lägenhet, och att öka besöken med goda effekter för underlaget för service på ön.

Samtidig skapas möjligheter till extrainkomster.

Förebilden är Dyrön som skapat en attraktiv presentation av många olika hyresalternativ på sin hemsida och framgångsrikt jobbat med besöksnäringen.

Nu pågår också arbetet med att modernisera och bygga om hemsidan hyppeln.com. Där finns redan i dag en sammanställning av uthyrningsboenden. Avsikten nu är att presentera bokningsbara stugor och rum på ett ännu mer tilltalande sätt.

Hör av dig till Eva Karlsson, eva.agneta.karlsson@gmail.com, om du har något att hyra ut som hon inte redan är informerad om.

Kanske har du plats över, utan att du tidigare har tänkt tanken att hyra ut.

I projektet studeras även andra möjligheter att skaffa fler övernattningsmöjligheter på ön. Det skulle kunna vara en etablering av vandrarhem eller att bygga stugor för uthyrning.