Hökeriet finslipar konceptet

Hökeriets styrelse och medarbetare har fullt fokus på att finslipa det nya butikskonceptet. Nu söker man en förstärkning på personalsidan. Årsmötet får vänta till efter högsäsongen.

Under inledningen av sommaren har kooperativet bakom Hökeriet prioriterar att sjösätta den nya butikslösningen, tillsammans med sina samarbetspartner. 

För Hyppelns del har det varit en nödvändig modernisering för att behålla servicen på ön, och skapa hållbara ekonomiska förutsättningar på lång sikt. Starten har varit lovande.

– Vi ser redan positiva effekter på servicen för oss på ön och för de gäster som kommer hit. Nu skall sortimentet och rutinerna finslipas tillsammans med vår partner Lilla Landet, säger kooperativet Hökeriets styrelseordförande Stefan Rundéus. 

­– Samarbetet har också fördjupats med Hamnen, som tagit väldigt stort ansvar för bemanningssamarbetet med kooperativet. Hela Hyppeln samlas verkligen kring det här.

Prioriteringarna har gjort att styrelsen valt att skjuta på årsmötet till tidig höst.

– Då har vi både mer info om konceptet och mer tid över för de formella frågorna, säger Stefan Rundéus.

En månad med mersmak

Hökeriet har nu kört en dryg månad tillsammans med Lilla Landets självservicebutik som har öppet 05-24.

I samarbete har hamnföreningen och kooperativet skapat ett sommarschema med gemensam personal. Men det finns flera punkter som behöver trimmas. I organisation finns till exempel unga duktiga medarbetare som ibland kan behöva stöttning från personer med större erfarenhet. 

Därför söker Hökeriet nu frivilliga som kan tänkas ställa upp för jourtjänstgöring.

– Jourtjänsten behövs nu från vecka 27 till vecka 33. Vi tar gärna in ansökningar på hela veckor men även halva kan funka, måndag till torsdag eller fredag till söndag, säger Stefan Rundéus.

Stötta upp vid topparna

Jouren ska vara en stöttning vid toppar med oväntat många kunder, sjukdom eller annat som är svårt att planera för. Insatserna under jourveckan kan bli allt från noll till kanske 20 timmar.

 – Vi hoppas på ett glatt och positivt mottagande, och att det finns ork och energi för att ansöka. 

Du når Stefan på 0733 65 60 00 eller på e-post stefan.rundeus@gpbmnordic.se