Nu gör vi Hamnen vårfin

Det sågas, skruvas, putsas och fejas för fullt i Hyppelns hamn. När det är dags att göra vårfint sluter Hamnföreningens medlemmar upp. 

Det är samma sak varje vår. Medlemmarna i Hyppelns Fiskehamnsförening samarbetar för att ställa i ordning allt för den kommande säsongen. Det är ett välorganiserat arbete, men också en sammankomst som präglas av gott humör.

Det är mycket som ska fixas. Efter en hård vinter behövs det en hel del reparationer. Hamnens säkerhetsutrustning kontrolleras. Akterförtöjningar rengörs. Bord och grillar ska ställas ut. Området ska städas, toaletter och sanitetsutrymmen ses över. Och mycket mycket mera.

Arbetet med Samhällsföreningens projekt för att ordna en aktivitetsplats för barnen i Viga fortsätta också. Arnes gamla träbåt blir en ny spännande och färgglad attraktion för de minsta.

Men det handlar också om att utveckla hamnområdet när det gäller bryggor och andra faciliteter.

Bland hôpplarna finns det värdefull kompetens inom olika hantverksyrken. Den kommer väl till pass. Men alla händer hjälps åt på olika sätt.

Samtidigt pågår bygget av en helt ny uteservering på restaurangen Stora Oset. Det kommer också att vara en del av det ansiktslyft som Hyppelns gästhamn har gjort de senaste åren.

Våren 2023 har arbetet lagts ut på två lördagar i april. Bilderna här är från 15 april. Nästa tillfälle är 22 april. Sedan kan anstormningen av båtgäster komma – och sommarens stora ständigt pågående familjefest starta på vackra Hyppeln.