Ett framtidshopp på öns nya samlingsplats

Regn, blåst och kyla stoppade inte invigningen av Aktivitetsplatsen i Viga på Hyppeln. Ett 80-tal barn och vuxna trotsade vädret – och visade att platsen fungerar precis som det var tänkt.

Den nya aktivitetsplatsen i Hyppelns hamnområde är efterlängtad av både barn och vuxna. Därför kunde inte bistra väderförhållanden hålla alla förväntansfulla borta från den tre timmar långa invigningen första maj.

Det stolta färgglada piratskeppet seglade åter ut på de sju haven. I varje fall i fantasin. Och studsmattan utsattes för alla tänkbara hoppfulla prövningar. Saft, bullar och kaffe var ett uppskattat inslag, likaså piratpengarna i ”guld” som alla barn fick.

Men först höll Samhällsföreningens ordförande Marie-Louise Ljung ett tal är hon berättade om syftet och bakgrunden till idén. Hon tackade alla som på olika sätt bidragit.

De senaste veckorna har det varit ett intensivt och stundtals hårt arbete för att färdigställa lekplatsen till invigningen. Därför var det extra roligt att de många besökarna var så positiva till uppsnyggningen av området.

Tidigare har det varit en ovårdad uppställningsplats för båtar och båtkärror. Nu var många förundrade över att det kunde bli något så fint.

När det röda bandet klipptes var platsen formellt invigd till publikens jubel. 

Aktivitetsplatsen är ytterligare en attraktion på en ö som nu utvecklas på många områden. Genom sitt centrala läge i anslutning till hamnområdet är den lättillgängligt för alla. Med bänkar och bord har det skapats en ny informell mötesplats, där boende och besökare, tidigare bekanta eller nya dito, i alla åldrar kan träffas.

Platsen är inramad med lavendel i gamla hummertinor som en fortsättning på båttemat. En skattkista med endast gula blommor, som skall symbolisera guldpengar, står vid båten och utgör ytterligare ett vackert blickfång.

Med Aktivitetsplatsen och den nya uteserveringen på den närliggande hamnkrogen Stora Oset har Hyppelns hamnområde fått ett rejält lyft inför säsongen 2023.