Här växer barnens aktivitetsplats fram

När Hypplare vill ha något gjort. Då går de man och kvinna ur huse och ser till att det även blir gjort. Till sommaren kan barn och vuxna se fram emot en ny attraktion i Hyppelns hamnområde.

Så här kan det se ut en grå lördag på Hyppeln i slutet av mars: Ett 20-tal män och kvinnor har tagit med sig skottkärror, spadar, krattor och andra verktyg för att göra grovjobbet med Hyppelns nya aktivitetsplats för barnen.

Först kommer det en rejäl skur och det blir lerigt och lite tungt. Men det är så här Hypplarna brukar jobba. När något måste göras gör de det ofta tillsammans.

Därför var det inte konstigt att solen också tittade fram. Vädret blev bättre än prognosen. Det är också vanligt när sammanhållningen är som bäst på Hyppeln.

Där Aktivitetsplatsen nu anläggs på gräsplanen i Viga brukade det vara uppställningsplats för båtkärror. Men helt i linje med Hamnens upprustning har ytan rensats och görs nu attraktiv för barnfamiljer – lagom till båtsäsongen.

Den här lördagen grävdes stommen till studsmattan ner och jord fylldes på runt om med playwoodskivor som stöd.

Den fina gamla träbåten, som nog blir barnens favorit, stabiliserade och säkrades upp med stenar runt om. Därefter fyllde man på med jord ända upp till vattenlinjen.

Stenplattor grävdes ner för hand för familjespelet 3 i rad, även kallat luffarschack. Där ska också skattkistan stå. Den som ska fyllas med blommor.

Jonas kom med Hamnens traktor och hjälpte till med att gräva och jämna till en plats för stenläggning med bord med bänkar. 

– Det som värmde mitt hjärta mest var glädjen och sammanhållningen, och det var absolut inte någon skillnad på vem som gjorde vad. Oavsett om det var att lyfta stenar eller gräva, fördela jord eller något annat, säger Samhällsföreningens nya ordförande Marie-Louise Ljung.

Precis som det brukar vara på den här typen av arbetsdagar bjöd Samhällsföreningen på grillad korv med bröd i Arnes och Monas trädgård.

Men allt blev inte klart.

– På Långfredagen mellan 10 och 13 kör vi igen, säger Marie-Louise.