Hvaldimir trasslade in sig i Hyppelns hamn

Mediekändisen vitvalen Hvaldimir gjorde ett mycket uppmärksammat besök i Hyppelns gästhamn på fredagen. Hyppeln.com fick en exklusiv intervju – efter en trasslig situation med ett par tampar inblandade.

Hvaldimir har gjort flera hamnbesök längs Bohuskusten den senaste tiden. Han har även siktats i Frihamnen mitt inne i centrala Göteborg. Men nu bestämde han sig för att undersöka möjligheterna till en längre vistelse på en av de vackraste platserna i Göteborgs skärgård.

Som första media någonsin fick Hyppeln.com tillfälle att göra en intervju.

Vad fick dig att flytta från Göteborg till Hyppeln? 

– Jag gillar inte storstäder sedan min tid i Moskva. Det var så befriande skönt att komma hit ut från den larmande citymiljön.

Det förstår jag verkligen, vi är många som känner så. Hur tycker du Hyppeln verkar?

– Det är en pärla! Så otroligt välkomnande, vacker men ändå vild på något sätt. Jag är positiv. Och då har jag ändå bara sett gästhamnen. Jag tar en sväng runt ön senare.

Men du trasslade till det för dig?

– Det blev lite körigt där med de där tamparna.

Öckerö Räddningstjänst fick rycka ut med blåljuset på.

– Ja, lite pinsamt. Men det var trevliga killar. 

Vi pratade med Johan Zetterberg på räddningstjänsten. Han berättade att de fick klättra ner och ta tag i tampen som snurrat in sig i din vassa tandrad, skära av den och dra ut den. Det låter som värsta tandläkarbesöket?

– Jag är tacksam. De gjorde det utan bedövning. Jag försökte tänka på annat när de tog fram kniven

Vad tänkte du på?

– Tjejer!

Hmm…

Vi som tittade på tänkte nog att du skulle göra ett snabbt dyk och dra iväg ut ur hamnen så snabbt du kunde efter det. Men du blev kvar?

– Ja, jag gillar ju folksamlingar. Och så hade jag anmält mig till ölprovningen på Stora Oset under kvällen.

Du tar gärna en pilsner, som folk?

– Absolut. Gärna från ett lokalt bryggeri.

Folk på bryggan blev ju väldigt glada för att se dig. Det kan bli en trevlig kväll på krogen?

– Jag är en social typ. Gillar att umgås med andra däggdjur. Men jag säger inte så mycket. Det är något jag fick lära mig i skolan i Moskva.

Marinbiologerna säger att du måste återanpassas till det vilda. Du måste lära dig att lägga det mesta av din tid på att skaffa mat. Då kan du väl inte snurra omkring här inne och trassla till det för dig med nyfikna människor?

– För mig är allt en lek. Även när jag jobbar. De där tamparna ser både goda och roliga ut. Och Hyppeln är som sagt både vild och vacker.

Det sägs att du är fotointresserad också?

– Ja, men jag har tappat bort min kamera någonstans i en norsk fjord. Eller om det kom en kille med dykutrustning och hämtade den. Jag minns inte. Men jag har fotografiskt minne.

Det går rykte om att du i själva verket är en spion?

– Folk pratar så mycket. Men här på Hyppeln verkar det inte vara så mycket fördomar och förutfattade meningar.

Det förekommer nog. Det finns en viss vaksamhet här. Vi är vana vid att spana ut över havet.

– Jag hörde det. Jag stannar nog ett par dagar, eller kommer tillbaka. Jag har anmält mig till visningen av Fortet på tisdag.

Då ses vi igen. Det är mycket som är outforskat här.

– Jag kanske dyker upp lagom för att kunna påverka EU-valet om precis ett år. Men nu ska jag sticka upp till Hökeriet och köpa glass.

Ett sista tips; Hyppeln har en av skärgårdens finaste sandstränder. Men det är långgrunt, se upp så att du inte strandar där!

– Nä, man vill ju inte hamna på Naturhistoriska och bli alldeles ihålig, med en massa ungar springande i magen.